Дали знаете кое е најдобро време за секс?

Ако нивото на хормоните со партнерот е синхронизирано за време на сексуалниот однос, ќе доживеете искуство кое ќе ве “држи“ во следните неколку дена

Сексот во голема мера влијае на расположението на мажите и жените. Исто така, она што има значајна улога во сексуалниот живот се нашите хормони чие ниво во телото се менува во текот на денот.

Доколку нивото на хормоните со партнерот е синхронизирано за време на сексуалниот однос, ќе доживеете искуство кое ќе ве “држи“ во следните неколку дена. И прашањето е, во колкава мера нивоата на хормоните се поклопуваат?

Научниците велат дека најдобро време за секс е три попладне. Во тоа време, жените го зголемуваат нивото на кортизол кое се активира, додека мажите го зголемуваат нивото на естроген што создава поголема емоционална блискост.

Но, ако не можете да се оддалечите од работа во тоа време, има уште едно време од денот што е исклучително погодно за љубовни игри, што е рано наутро. Имено, највисоко ниво на ринотестостерон кај мажите се должи на фактот дека се произведува во текот на спиењето.

Совет плус: Паровите кои сакаат да имаат принова во својот живот, утрото е најидеално време за зачнување.

21 Shares