Дали е Ова Број Еден “УБИЕЦ“ на Сексот

Сите го имаме, а не знаеме колку се сериозни последиците

Телевизорот не го прави нашиот сексуален живот поизразен или возбудлив. Ова е потврдено со резултатите од студијата на Универзитетот во Делавер, која во последниве години беше следена од над 4 милиони луѓе од повеќе од 80 земји.

Резултатот за секој љубител на ТВ кажува вака – паровите кои имаат телевизор во спалната водат љубов 6 % поретко од оние парови кои воопшто го немаат овој апарат во својата куќа.

Сега кога го знаеме овој факт за телевизијата, можеме само да претпоставиме што е со мобилните телефони. Ако оваа студија, која започна сега, наместо 2010, веројатно би имала подруг резултат.

Имено, истражувачите во оваа студија само го напишале следното: “Кога ја започнавме студијата, концептот за паметни телефони и сурфањето на мобилните не беше толку раширен како што е денес. Во меѓувреме, мобилните телефони веројатно би ја превзеле титулата на убиец на сексот број 1.”

5 Shares