Ако ги имаш овие 12 особини ти припаѓаш на нај љубезните типови на луѓе

Поради некој работи на луѓето ќе им одиш на нерви, но за среќа твојата најмила активност е времето да го поминуваш во сопственото друштво.

Но, сепак познаваш барем една личност за која сите зборуваат дека е невероватно љубезна и мила.

Таа вероватно припаѓа на  ISTJ (introversion, sensing, thinking, judgment) типови на лица спрема класификацијата на особностите Myers-Briggs. Ако се препознаеш во овие ставки, лесно ќе увидиш дека и ти си меѓу нив.

 1. Луѓето, за тебе често зборуваат дека си стара душа или дека си старомоден тип.
 2. Твојот идеален ден, вклучувајќи и кога си дома, често е со книга в раце.
 3. Луѓето често ти се обраќаат кога им треба совет, луѓето често се обраќаат поради тоа што знаат дека ќе добијат реален и одговорен одговор.
 4. Те радуваат мали работи како на пример сончевите денови, а големите и грандиозни работи не се твој мотив.
 5. Во друштво најчесто имаш главен збор и си центар на вниманието.
 6. Тешко поднесуваш промени, несовршености и непредвидливост не сакаш.
 7. Важно е ти често да си во право отколку твојот соговорник да се чувствува добро.
 8. Искреноста е твоја главна и единствена политика.
 9. Луѓето со тебе се чувствуваат сигурни.
 10. За тебе многу е важно сите твој пријатели и членови на семејството да се среќни.
 11. Генерално, ти си многу смирена и практична личност.
 12. Голем перфекционист си, и тешко ти е да се носиш со луѓе на кој што се им е сеедно.

Ако се препознаеш во сето ова, ти честитаме!. Поради некој работи, поради се напишано, често на луѓето им одите на нерви, но за ваша среќа тоа е твоја најсакана активност за поминување на времето во сопственото друштво.

24 Shares