8 Работи кои не сте ги знаеле за човечкото тело

Човечкото тело е комплексно, составено од над 80 органи и секој од нив е комплексен за себе. Но, можеби не сте ги знаеле овие работи за човечкото тело а би било интересно да ги знаеме:

1.Очите на човекот произведуваат една мала лажица солзи на еден час

2. Човекот е составен од околу 10 трилиони клетки

3. Должината на човекот со испружени раце е иста како и неговата висина

Дали знаете Колку органи има во човечкото тело?

4. Мозокот на човекот понекогаш е повеќе активен кога спиеме одколку кога сме будни

5. 61 процент од нашето тело е вода

6. Невозможно е да кивнете со отворени очи

7. Носењето капа помага при затоплувањето на нашите стапала, да, на нашите стапала

8. Ноктите на нозете растат побавно од ноктите на рацете

2 Shares