5 работи што не треба да и ги кажувате на гола жена

Додека сексот е добар, тој зборува сам за себе. Но, кога тоа не се случува, треба да користите зборови.

Истражувањето објавено во Journal of Couple & Relationship Therapy покажа дека комуникацијата е најважниот фактор за успех на парот, дури и поголем од сексот.

Затоа, треба да обрнете внимание на вашиот јазик пред да кажете нешто за што ќе се каете. Се консултиравме со експерти и откривме како да се истакнуваме во разговорите што повеќе би сакале да ги избегнувате.

„Нашите политичари се поубедливи од тој оргазам“

Никогаш не ја обвинувај. Најдобро би било тој разговор да се води надвор од кревет. Кога оваа тема природно ќе се појави во разговорот, искрено и нежно кажете се што мислите: „Не мора да глумите оргазми. Сакам нашата врска да биде целосно искрена “. Ова ќе создаде меѓусебно почитување – во кревет и надвор.

„Немој сега, повеќе сакам да читам книга“

И вие, се разбира, понекогаш можете да бидете уморни и нерасположени, но тоа мора да ве изненади исто како и неа. Обидете се да кажете: „Не верувам дека воопшто го велам ова, но тотално сум истоштен“. Побарајте од неа да биде трпелива до утрото, кога ќе правите што таа сака.

Убедувањето и исполнувањето на ветувањата е важно. Ако знае дека таа сè уште ви е привлечна, вие ќе се согласите на компромис.

„Сакам да испробам нешто навистина чудно со тебе“

Честитки, вие само ја исплашивте. Ако се обидете да ја натерате да ги исполни вашите фантазии на овој начин, веројатно ќе наидете на отпор.

„Омекнете“ ја пред да ја отворите темата: „Веќе некое време се прашував како се чувствува да се врзе за време на секс. Што мислиш?” Ако започнете разговор наместо да ја доведете пред завршен чин по кој може да каже само „да“ или „не“, ќе и дадете време да размисли и ќе и дадете можност да видите во вашиот предлог начин да се поврзе (и фигуративно, не само буквално) а не желба за контрола.

„Ќе бидам послободен во кревет откако ќе се тестираш“

Ако сте уште нови како двојка и не се познавате многу добро, оваа реченица веројатно ќе ја налути.

Пораката што ја слуша е: „Се сомневам дека имаш некоја болест“. Тоа навистина не го поткрева нејзиното либидо. Променете го пристапот, кажете дека сакате да ве тестираат за да може да биде сигурна во вас и да ја прашате дали сакате да го сторите тоа заедно. На тој начин нема да има чувство дека ја обвинувате.

„Ова би требало да биде одлично?!“

Ако кажеш такво нешто, ќе испаднеш бездушен. Наместо тоа, покажете дека се грижите и за подобрувањето во креветот.

Прашајте: „Што би сакала да правиме почесто и поретко во кревет?“ На овој начин ќе дознаете што мисли за вашиот перформанс досега, но тоа исто така ќе ве расположи за предлози кога ќе дојде вашиот ред да кажете што сакате повеќе, а што помалку.

Трик: Вметнете забелешка помеѓу два комплименти за да биде уште полесно да се примат.

1 Shares