4 Работи кои мажите ги кријат

Мажите се плашат од многу работи, а некои од овие стравови се многу слични на оние кои ги имаат жените

Мажите мислат дека нивната моќ не е во недостатокот на страв, туку во нивната способност да ги контролираат стравовите и да ги скријат од околината.

Треба да знаете дека мажите се плашат од многу работи, а некои од овие стравови се многу слични на оние кои ги имаа жените.

Љубомора – Не ја покажуваат својата љубомора отворено, но тоа полека ја урива нивната самодоверба. На пример, можете да спомнете за еден од вашите машки колеги на вашиот партнер, и тој нема да покаже знаци на страв или грижа, но тоа не значи дека тој не е љубоморен.

Тој ќе се загрижи и секогаш ќе се споредува со мажите во вашата околина.

Недостаток од искуство – Мажите дури имаат навика да лажат за нивните претходни врски и вистинскиот број на овие врски. Тие се плашат од исти работи како и жените. Ако го поддржувате и му ја покажете целата љубов што ја заслужува, тој ќе биде побезбеден и ќе ја користи таа љубов како гориво за да биде уште подобро момче или маж.

Изглед – Жените се учат да размислуваат од своето детство дека нивното тело треба да биде идеално. Не постојат такви стереотипи за мажите, но тоа не значи дека не се грижат за нивната физичка форма или да се споредуваат со згодните мажи од списанијата.

Пари – Парите се една од оние работи што обично предизвикуваат будна ноќ за мажите. Стандардите за општеството диктираат дека мажите се одговорни за безбедноста на семејството, а ако не успеат, тоа обично значи дека тие не успеваат како мажи.

Исто така, мажите ги гледаат парите како обврска ако сакаат да имаат девојка. Но, љубовта, грижата и вниманието треба да бидат многу поважни од парите.

11 Shares