19 работи кои не ги должите никому

Има страшно многу работи што се бараат од нас овие денови. Всушност, изненадувачки е што луѓето мислат дека им должите.

Кога почнуваме да се обидуваме да им угодуваме на другите луѓе, се губиме до одреден степен.

Земете став.

Борете се за она во што верувате и ќе видите како вашиот живот постепено се претвора во манифестација на се што можете да замислите.

Додека напредувате на овој нов животен пат, запомнете дека некои луѓе околу вас ќе бидат изненадени. Но, се додека не ги повредите, не им должите ништо што исто така може да ви ја одземе моќта да продолжите понатаму со својот живот.

Наместо да минувате низ животот мислејќи дека на сите им должите се нешто, размислете за ова:

1. Не должите никому „да“ кога треба да кажете „не“.

2. Не должите никому да се откажете од вашиот момент за себе.

3. Никој не ја должите за љубовта што треба да си ја дадете на себе.

4. На никој не должите изговор за вашите вредности.

5. Вие не должите никому лични податоци.

6. На никој не должите објаснување на вашите верувања.

7. Не должите помош никому на својот пат.

8. На никој не должите извинување кога не ви е жал.

9. Не должите пријателство на никого.

10. На никој не должите обврска само затоа што тоа се бара од вас.

11. Не должите никому да ги слуша нивните бескрајни оплакувања.

12. На никој не должите објаснување за тоа кого го сакате.

13. На никој не должите лажни комплименти.

14. Не должите на никого озборувачки материјал.

15. На никој не му ја должите вистината ако не го засега.

16. Не му должите време на никого ако не можете да одвоите дел од вашето време.

17. На никој не должите објаснување за вашиот физички изглед.

18. Не должите никому ништо што е спротивно на вашите вредности.

19. Не должите никому моќ да ви го скрши срцето одново и одново.

0 Shares