Најчудните теории на заговор во светот

Мислевте дека нема полошо од тоа дека во 21 век има уште луѓе што веруваат дека Земјата е рамна плоча? Е, сте се излажале. Ги има. Има толку многу неверојатни теории на заговор кои се смешни, а во овој напис ќе прочитате за четирите најчудни.

Електричен универзум

Идејата за електричен универзум е за да се увери дека Сонцето и Ѕвездите не ги движи нуклеарна енергија во нивниот центар, туку сјаат поради високиот напон во универзумот. Застапниците на оваа идеја тврдат дека Сонцето е позитивно наполнето, како голема искра и секој простор во вселената е опкружен со електричен полнеж.

Тие тврдат дека Земјата или која било друга планета се полни негативно, создавајќи рамнотежа.

Оваа теорија не објаснува како ѕвездите и црните дупки се појавуваат и исчезнуваат.

Но, нејзиниот најинтересен дел е високото полнење за кое се убедени дека постои во универзумот. Ако навистина постои како таков, тој би бил толку моќен за да ја уништи атмосферата на Земјата и да ја проголта целата планета.

Хипотеза за фантомско време

Дали ви се допаѓаат округли броеви? Ако ви се допаѓаат, сигурно не ги сакате како царот на Светото римско царство, Отон III, папата Силвестер I. и можеби византискиот император Константин VII. Според оваа теорија, тие толку многу сакале кружни броеви што измислиле 297 години човечка историја за да владеат по 1000 години.

Хериберт Илиг тврди дека периодот помеѓу 614 и 911 бил измислен и го нарекол фантомско време. Неговата идеја кажува дека сите историски настани што се случиле во тоа време биле измислени, а календарот за броење на времето бил исто така “пореметен“.Илиг дури и излегол со “докази”, но заборавил дека имало луѓе што живееле и надвор од Европа во тоа време.

Ова фантомско време го опфаќа владеењето на династијата Танг во Кина и нивните детални економски извештаи.Во тоа време, исламот се развивал и почнал да се шири во светот. Би било погрешно луѓето да заклучат дека тоа не е календар кој во овој случај е нарушен.

Проектот Blue Beam

Ова станува се подобро и подобро. Според извештаите на покојниот канадски новинар Серж Монаст, НАСА соработувале со антихристите како би го лажирале “второто доаѓање”. Агенцијата за вселенски летала користи напредна технологија за поставување на темелите за нова религија која ќе означи создавање на нов светски поредок наречен Проектот Blue Beam.

Монаст тврдел дека НАСА прво ќе ги стимулира земјотресите на одредени локации, а потоа ќе најде “таму” докази дека религиите од минатото биле погрешни. Потоа, би се прикажал холограм кој ќе биде “вистински Бог”, кој всушност би бил некој преправен антихрист. На крајот, би следела инвазија на вонземјаните и демоните.

Финска не постои

И најдоброто за крај. Постои верување дека Финска не постои. Целата земја била создадена од Русија и Јапонија. Така тврди младиот Џек, кого оваа (тајна) вистина му ја пренеле неговите родители, а тој великодушно ја сподели со светот.

Целиот свет и Европската Унија очигледно живеат во заблуда?

Но, вистинското прашање е: каде живеат Финците?

5 Shares